Kian Johansens CV

Erhvervserfaring:
Redaktør på Din Avis i Randers. Fra december 2021.

Digital journalist og souschef på fire lokalaviser på Djursland. Nemlig: Adresseavisen Syddjurs, Ebeltoft Folketidende, Lokalavisen Norddjurs Folkebladet og Lokalavisen Norddjurs GrenaaBladet. Fra marts 2021 til december 2021.

Lokalredaktør på Lokalavisen Favrskov (før FavrskovPosten) fra januar 2011. Struktur, alle journalistiske genrer er i spil, ideudvikling, skrift, video, redigering i Indesign, deadlines, kommunikationsplan, sociale medier, pondus og humor.

Etablerede Lokalavisen Skanderborg i december 2007 og rykkede i 2008 til FavrskovPosten. Iværksætter-ånd, et hårdt sejt træk, hår på brystet, og linjer – masser af dem.

Journalist på Aarhus Stiftstidendes Århus-redaktion og før det Hadsten Avisens fælles dagblads- og ugebladsredaktion i Hadsten. Afløser på avisens mange lokalredaktioner rundt om i Østjylland. Sportsjournalist på Aarhus Stiftstidende. Fastansat vikar i 2006-2007. Alsidig, omstillingsparat, time for time skift i geografisk placering, mulighed for at lege med longread og skriveformer udover nyhedsjournalistikken.

Journalist, kommunikatør, web-udvikler, fotograf med mere på Sommeravisen, Ebeltoft. 2006. Hele paletten i spil, også som kommunikatør og med pressemeddelelser som håndværk.

Journalist hos Jydske Vestkysten til januar 2006. Vikariat på Haderslev-redaktionen og Røddingredaktionen. Leverede flermedialt materiale til flere platforme. Til avisen, radio og web.

I praktik på Randers Amtsavis. 2003-2004. Forfinelse af de journalistiske redskaber og stort kendskab til Randers og omegn.

Sælger for Hjem-Is. 2002-2005 Har kørt i hele Midtjylland og kender enhver isglad midtjyde. Kan aflæse folks sindelag og om muligheden for at sælge dem noget er til stede.

Ansat hos Optiroc som feje- og altmuligmand. 1997-1998. Hår på brystet. Mandeverden. Respekt for andre, hårdt fysisk arbejde.

Aftjent værnepligt, Prinsens Livregiment, Viborg. 1996. Kampsoldat. Alle samfundslag mødtes, samarbejde, teamwork, stolthed, kammeratskab.

Udgivelser:
Redaktør og forfatter på bogen ”Hadsten Rotary Klub i 50 år – en del af Hadsten og resten af verden.” 2016 o Meget research. Opsætning i Indesign og styring af tryk, forhandling med trykkeri. At producere en bog fra bunden.

Forfatter til bogen ”Fregatten Jylland Verdens længste træskib”, forlaget Popp & Skaarup. o Fordybelse i projekt ved siden af normalt arbejde, tung research der endte med letlæseligt produkt.

Kurser:

“Løsningsorienteret journalistik: Hold på brugerne.” Ved Bruno Ingemann fra Kaas & Mulvad.

“CrowdTangle-kursus”. – de sociale mediers svar på schweizerkniven. Ved Jan Birkemose fra Medietrends.dk Januar 2019

”Digital research”, ved Kaas og Mulvad. Oktober 2017. Metoder jeg kan bruge i hver eneste kommende søgning og overvågning på nettet.

”iPhonograpy”, ved Hanne Elmer Kort & Dokumentar Filmskolen. Videoproduktion med din iPhone. 2016 ”Sådan håndterer du primadonnaerne” Ved Ulla Beschsgaard og Helle Hedegaard Hein, dmjx.dk Kursus i at afkode mennesketyper. 2015
”Få arbejdet gjort med din smartphone.” Ved Annegrete Skovbjerg, Torben Nielsen og Steen K. Rasmussen, dmjx.dk Praktisk håndværkskursus, så mobilen bliver dit kontor. 2014

“Bliv klar til kommunalvalget”, ved Claus Leick. Den journalistiske Efteruddannelse. 2013

”Bliv en bedre redaktør” ved Jacob Fenger & Palle Steffensen. Den journalistiske Efteruddannelse. 2012

”De fire ledelses-stile”. Internt kursus i ledelse ved Politikens Lokalaviser. 2011

”Nyhedspatruljen”, internt kursus om MoJo-journalistik og video ved Politikens Lokalaviser. 2009

”Sider der virker” ved Ole Munk. Rediger i InDesign. Den journalistiske Efteruddannelse. 2009

Fotokursus ved fotojournalist Jesper Voldgaard. Internt todages kursus Aarhus Stiftstidende. 2007 Ekstrakursus i redigering i layoutprogrammet InDesign på Danmarks Journalisthøjskole. 2006

Uddannelse:
Journalistuddannelsen på Danmarks Journalisthøjskole. 2001-2005 Det sidste års uddannelse i webkommunikation og kommunikation i almindelighed, betød et 10-tal til eksamen. Opgaven var en Kommunikations- og web-produktion for Ingeniører uden Grænser.

Læst Historie på Aarhus Universitet. 1998-2001. Sproglig elev på Paderup Amtsgymnasium, Randers. 1992-1995. Engelsk på højt niveau, tysk, fransk og spansk på samtaleniveau.
IT og programmer:

Video, Facebook, Instagram og Twitter som målgruppe-fanger.

Diverse online skrivesystemer, herunder Saxo Online og Newsgate.

Fotografering og diverse billedredigeringsprogrammer. Heriblandt Adobe Photoshop.

Redigering i InDesign og Microsoft Publisher.

Office-pakken. Macromedias Dreamweaver og Fireworks.

Html-erfaring, har opbygget egen hjemmeside flere gange.

Hvem Er Kian Johansen:
Født 1975, har bil og bor i Randers.

Har tvillingerne August og Oliver, samt den lidt yngre Viktor og er gift med Pia, der er pædagogisk leder.

Brygger af craftbeer og medlem af Øllauget Kronjylland. Her brygger vi godt øl, og bygger samtidig videre på vores ombyggede ostebil, der rummer kølerum og brygkar.